K nákupu vybraného robota dostanete slevu 1000 Kč na příslušenství. Více zde.

30. srpna 2022

Tisková zpráva: Amazon a iRobot podepsali dohodu, o koupi iRobotu Amazonem

Od uvedení vysavače Roomba v roce 2002 iRobot nepřestává své zákazníky překvapovat s každou další generací produktů a šetřit svým zákazníkům drahocenný čas, který dříve trávili domácími pracemi. Tým společnosti iRobot vyvinul inovativní čisticí produkty, které zákazníci milují

SEATTLE & BEDFORD (BUSINESS WIRE) – 5. srpna 2022 –

Dnes Amazon (NASDAQ:AMZN) a iRobot (NASDAQ:IRBT) oznámily, že uzavřely smlouvu o fúzi, podle níž Amazon získá iRobot. Společnost iRobot už v minulosti usnadňovala život zákazníkům inovativními čisticími produkty pro domácnost. iRobot vždy pokračoval v inovacích s každou generací produktů a řešil těžké problémy, aby mohl pomáhat zákazníkům vracet jim jejich drahocenný volný čas.

„Víme, že na úsporách času záleží a domácí práce zabírají drahocenný čas, který lze trávit lépe tím, co zákazníci milují,“ řekl Dave Limp, SVP společnosti Amazon Devices. „Během mnoha let tým iRobot prokázal svou schopnost znovu objevit, jak lidé uklízí pomocí produktů, které jsou neuvěřitelně praktické a vynalézavé – od úklidu, kdy a kde zákazníci chtějí a zároveň se vyhýbají běžným překážkám v domácnosti, až po automatické vyprazdňování sběrného koše. Zákazníci milují produkty iRobot – a jsem nadšený, že mohu spolupracovat s týmem iRobot na vymýšlení způsobů, které zákazníkům usnadní a zpříjemní život.“

„Od té doby, co jsme začali s iRobotem, se náš tým zabýval posláním vytvářet inovativní a praktické produkty, které zákazníkům usnadňují život, což vede k vynálezům, jako je Roomba a operační systém iRobot OS,“ řekl Colin Angle, předseda představenstva a generální ředitel společnosti iRobot. „Amazon sdílí naši vášeň pro vytváření promyšlených inovací, které lidem umožní dělat více doma, a nedokážu si představit lepší místo, kde by náš tým mohl pokračovat v našem poslání. Jsem nesmírně nadšený, že se stáváme součástí Amazonu a že vidím, co můžeme společně vybudovat pro zákazníky v nadcházejících letech.“

Amazon získá iRobot za 61 USD za akcii v hotovostní transakci v hodnotě přibližně 1,7 miliardy USD, včetně dlužné částky společnosti iRobot. Dokončení transakce podléhá obvyklým podmínkám uzavření, včetně schválení akcionáři společnosti iRobot a schválení regulačními orgány. Po dokončení zůstane Colin Angle generálním ředitelem společnosti iRobot.

O Amazonu

Amazon se řídí čtyřmi principy: posedlost zákazníkem spíše než zaměření na konkurenci, vášeň pro vynálezy, závazek k provozní dokonalosti a dlouhodobé myšlení. Amazon se snaží být na Zemi nejvíce zákaznicky zaměřenou společností, nejlepším zaměstnavatelem na Zemi a nejbezpečnějším místem pro práci na Zemi. Zákaznické recenze, nakupování jedním kliknutím, personalizovaná doporučení, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Career Choice, Fire tablety, Fire TV, Amazon Echo, Alexa, technologie Just Walk Out, Amazon Studios a The Climate Slib jsou některé z věcí, které Amazon propagoval. Pro více informací sledujte @AmazonNews.

O iRobotu

iRobot je globální spotřebitelská společnost zabývající se robotikou, která navrhuje a vyrábí promyšlené roboty a inteligentní domácí inovace, zlepšující život. iRobot představil první robotický vysavač Roomba v roce 2002. Dnes je iRobot globálním podnikem, který prodal miliony robotů po celém světě. Portfolio produktů iRobot obsahuje technologie a pokročilé koncepty v oblasti čištění, mapování a navigace. Inženýři iRobot z tohoto portfolia staví roboty a zařízení pro chytrou domácnost, aby spotřebitelům pomohli usnadnit údržbu jejich domovů a vytvořit zdravější místa pro život. Další informace o iRobotu najdete na www.irobot.com.

Více na: investor.irobot.com