Jarní úklid bez námahy! Pořiďte si robotického pomocníka nyní se slevou až 30 %. Více zde.

24. června 2022

Tisková zpráva k uvedení robotického vysavače iRobot Roomba j7+ a iRobot OS

Certus Mercatus, s.r.o. uvádí na český trh robotický vysavač iRobot Roomba ® j7+ s novým operačním systémem iRobot OS. iRobot Roomba j7+ je nejinteligentnější robotický vysavač, identifikuje překážky a vyhýbá se nebezpečí. Operační systém iRobot OS poskytuje novou úroveň inteligence, personalizace a ovládání novým a stávajícím zákazníkům.

Roboti by měli uklízet váš domov přesně tak, jak si přejete.

Rozumět vašim konkrétním pokynům a jedinečným preferencím. Společnost Certus Mercatus, výhradní distributor společnosti iRobot v České republice, dnes oznámil, že zákazníkům poskytuje ještě větší kontrolu nad jejich úklidem díky robotickému vysavači Roomba® j7+ s operačním systémem iRobot OS. iRobot OS přináší zákazníkům novou úroveň úklidu s čistší, zdravější a chytřejší domácnosti.

Vysavač iRobot Roomba j7+ je navržen tak, aby se hladce přizpůsobil vaší domácnosti, je to opravdu inteligentní partner při úklidu, který dosahuje vynikajícího výkonu při každé úklidové misi. Roomba j7+ je díky novému operačnímu systému iRobot OS a navigací PrecisionVision s každým použitím chytřejší. S každým úklidem se učí, jak se navigovat po podlahách, a pamatuje si, že konkrétní místnosti a určitý nábytek, aby mohl uklízet tam, kde je to nejvíce potřeba. Může také začít uklízet automaticky, když opustíte domov, a přestat, když se vrátíte. Roomba j7+ věnuje čas tomu, aby pochopil vaše preference v oblasti úklidu, naučil se vaše pravidla úklidu, a žádal vás o zpětnou vazbu, aby si následně zapamatoval, jak na ně má i v budoucnu reagovat. Dokonce rozpoznává a vyhýbá se šňůrám a pevným zvířecím exkrementům, což vám dává jistotu, že práce bude dokončena. To společnost iRobot  zaštiťuje oficiálním slibem majitelům domácích mazlíčků (P.O.O.P.), tj. vymění jakýkoli Roomba j7+, který se nevyhne pevnému zvířecímu exkrementu.1

„Výrobky pro chytrou domácnost často nesplní očekávání spotřebitelů, pokud jim chybí kontext domácnosti, nedokážou se samostatně učit a vyžadují složité programování základních funkcí. Chápeme, že domácí prostředí a životní styl jsou jedinečné, a že je důležité nabízet inteligentní, jednoduše použitelné produkty, které jsou promyšlené, díky čemuž inteligentně fungují v rámci domácích pravidel stanovených uživatelem,“ řekl Colin Angle, předseda představenstva a generální ředitel společnosti iRobot.

„Roomba j7+ s operačním systémem iRobot OS poskytuje vyšší úroveň personalizace, nové možnosti domácí automatizace a schopnost stávat se postupně chytřejším, což robotovi umožňuje poskytovat ještě intuitivnější úklid, takže lidé mají více času na to, co je pro ně nejdůležitější.“

iRobot OS

Operační systém iRobot OS, který je k dispozici v celém portfoliu robotických vysavačů a mopů iRobot, upevňuje2 vedoucí postavení společnosti v oblasti nejmodernější umělé inteligence a personalizovaného úklidu. Digitální funkce obsažené v systému iRobot OS, které jsou kompatibilní také s Roomba j7+, zahrnují:

• Automatický úklid po odchodu z domova: Pokud aplikaci povolíte automatizaci, Roomba na základě informací z vašeho mobilního telefonu pozná, že odcházíte z domu. A naopak i to, že se vracíte. Může uklízet jen v době, kdy vás nebude rušit, protože bude doma sama. S úklidem přestane ve chvíli, když se vrátíte domů. Roombu tak neuvidíte v akci, jediné, čeho si všimnete, jsou dokonale vysáté podlahy.
  • Inteligentní pomoc s tvorbou map a označování názvů místností: Robot pomáhá novým zákazníkům při jejich úvodním zapracování a následných úklidech, aby si mohli personalizovat mapu jejich domácnosti, a zajistit, aby byla optimalizována pro navigaci inteligentně a efektivně. Dokonce pomůže usnadnit přizpůsobení mapy tím, že automaticky doporučí označení místností, jakmile robot dokončí učení půdorysu domu.
  • Odhad doby úklidu: Jste v časové tísni? Zapomněli jste spustit robota, ale hosté jsou na cestě? Podívejte se, jak dlouho bude úklid trvat, pomocí nové funkce „Odhad doby úklidu“. K dispozici je pro roboty iRobot s chytrým mapováním Imprint. Zákazníci mohou v aplikaci iRobot Home zobrazit odhadovaný čas na základě místnosti –

nebo místností –, které si objednali pro konkrétní úklid.

• Nerušit: Představujeme závazek iRobot NAP (Nikdy nebudit lidi ani domácí zvířata). S funkcí „Nerušit“ mohou zákazníci pomocí aplikace iRobot Home definovat časová okna, ve kterých by robot neměl pracovat, ať už je to v době, kdy někdo spí, nebo je na schůzce. Funkce „Nerušit“ poskytuje klid, že váš robot bude respektovat klidné chvíle života. Tato funkce byla rozšířena pro všechny stávající zákazníky po celém světě.
  • Rodičovský zámek / zámek proti domácím mazlíčkům: Spustil někdy váš domácí mazlíček omylem robota? Nebo možná zvědavé dítě nechtěně našlo tlačítko „Clean“ na robotovi? Problém je vyřešen pomocí „zámku“ prostřednictvím aplikace iRobot Home, což je možnost, která dočasně deaktivuje ovládání robota fyzickým tlačítkem „Clean“; na robotech Roomba a Braava jet připojených k síti Wi-Fi. Jakmile je aktivováno, lze roboty ovládat pouze prostřednictvím aplikace iRobot Home, čímž se eliminuje nutnost rychle ukončit náhodné spuštění.
  • Tichá jízda: Při přejíždění do konkrétní místnosti či zóny úklidu robot nevysává, čímž šetří energii a minimalizuje hluk.

„Lidé mají na práci důležitější věci, než se starat o vysávání, proto jsme vyvinuli tzv. Roomba j7+ tak, aby byl ohleduplný, reagoval na potřeby lidí a kladl je na první místo,“ zdůraznil Keith Hartsfield, produktový ředitel společnosti iRobot. „Systém Roomba j7+, který je poháněn operačním systémem iRobot OS, obsahuje mnoho z věcí, které naši zákazníci u špičkových robotů hledají. Je to výkonný, bezdotykový úklidový systém, který detekuje překážky, a vyhýbá se jim, přizpůsobuje se potřebám uživatele, uklízí na základě individuálních preferencí a plánů a postupem času se stává chytřejším. Přináší s sebou také krásný design, který dokonale zapadne do domácnosti. To vše dává uživateli jistotu, že svoji práci odvede způsobem, který je přizpůsoben jeho individuálním potřebám.“

Robotický vysavač Roomba j7+, za kterým stojí výkon operačního systému iRobot OS

Identifikuje překážky a vyhýbá se nebezpečí

Díky operačnímu systému iRobot OS se vysavač Roomba j7+ nejen učí poznávat váš domov, ale také na něj v reálném čase reaguje pomocí navigace PrecisionVision, která uživatelům poskytuje možnost identifikovat běžné problémy a vyhnout se jim. Vyhýbá se překážkám, jako jsou kabely, sluchátka, boty, ponožky, ručníky, oděvy a zvířecí exkrementy. Pokud zůstane nabíjecí kabel na podlaze v obývacím pokoji, Roomba j7+ ho uvidí a vyhne se mu. Pokud vaše nové štěně zanechalo „překvapení“ v předsíni, Roomba j7+ ho zaručeně odhalí a objede jej. Díky schopnosti rozpoznat a předvídat stěny a nábytek, je schopný také zpomalit a zvolit svůj postup pro šetrný úklid kolem předmětů a podél okrajů. V kombinaci s technologií chytrého mapování Imprint™ se Roomba j7+ dokáže naučit půdorys domácnosti, čímž zákazník získá možnost volby, které místnosti se budou uklízet. Může je vybrat pomocí aplikace iRobot Home nebo hlasovým asistentem. Díky průběžným aktualizacím softwaru přes internet se iRobot OS s navigační funkcí PrecisionVision stává postupně s každým úklidem chytřejší. To umožní Roombě j7+ rozpoznávat ještě větší počet překážek a zpřístupňovat nové možnosti úklidu.

Udržuje vás v obraze, řídí se vašimi pokyny

Úklid se zlepšuje tím více, čím více Roombu j7+ používáte. Díky promyšlené inteligenci poskytované operačním systémem iRobot OS se Roomba j7+ interaktivně učí vašim preferencím a přizpůsobuje se jim v udržování čistšího domova. Když Roomba j7+ identifikuje nebezpečí nebo překážku, vyšle vám fotografii do aplikace iRobot Home, kde můžete robotovi dát pokyn, aby se danému místu vyhnul nebo jej uklidil. V aplikaci iRobot Home můžete také poskytnout zpětnou vazbu o tom, jak by si Roomba j7+ měla v budoucnu s takovými překážkami poradit. To vám pomůže udržet si přehled a informovanost o všem nepořádku nebo nebezpečí, jako je například odpad po domácích mazlíčcích, ve vaší domácnosti. Pomáhá také zajistit, aby robot úspěšně dokončil práci.

Je tak chytrý, že předvídá nepořádek

Postará se o vaše potřeby úklidu – i o ty, o kterých zatím nevíte. S pomocí iRobot OS se Roomba j7+ naučí, jak nejraději uklízíte, a automaticky vám poskytne personalizované návrhy. Dokonce zohlední i období, kdy vaše domácnost může potřebovat častější úklid – například v období, kdy se v bytě objevují domácí mazlíčci nebo alergie. Vzhledem k tomu, že si Roomba j7+ pamatuje konkrétní místnosti a časy, kdy rádi uklízíte, může navrhovat personalizované plány úklidu, například v kuchyni po snídani. Díky operačnímu systému iRobot OS se Roomba j7+ dokonce zeptá, jestli si přejete uklízet v době vaší nepřítomnosti, a po návratu úklid ukončí, abyste si mohli užívat uklizený domov v klidu.

Pro extra úroveň úklidu slouží technologie Imprint® Link, která řekne robotickému mopu  Braava jet ® m6, aby vytíral poté, co vysaje Roomba j7+.

Navržen tak, aby byl třídou sám pro sebe

Robot Roomba j7+ a jeho stanice Clean Base® s funkcí automatického vysypávání sběrného koše byly promyšleně navrženy tak, aby zapadly do domácnosti. Robot má atraktivní povrchovou úpravu z točeného kovu a intuitivním designem s jedním tlačítkem. Stanice Clean Base byla od základu přepracována tak, aby se hodila pod stoly, a zabírá méně místa. Její prémiový, texturovaný styl a ladné kožené poutko doplní váš interiér, a skrytý úložný prostor vám zajistí, že budete mít vždy po ruce náhradní sáček připraven k použití. S vysavačem s Clean Base® můžete na vysávání zapomenout na několik měsíců. Umožňuje totiž robotickému vysavači Roomba j7+ vyprazdňovat se do uzavřeného sáčku, který se vysypává a není třeba jej vyměňovat až 60 dní – 2x déle, než tvrdí jiné značky. Díky minimálně údržbovému a automatickému systému odstraňování nečistot Clean Base® se netvoří žádný nepořádek ani oblak prachu při vyprazdňování. Stačí jen zlikvidovat použitý sáček a do základny vložit nový.

Ceny a dostupnost

Další informace:

Roomba j7+ robotický vysavač fotografie, videa a informace lze nalézt na adrese: http://media.irobot.com/media-kits.

Připojte se k iRobotu na Facebooku, Instagramu a YouTube.

Sledujte generálního ředitele společnosti iRobot Colina Anglea na Twitteru a LinkedIn.

1Nabídka platí 1 rok od zakoupení a vztahuje se pouze na náhradní výrobek. K dispozici v omezeném počtu jurisdikcí, platí další podmínky.

2Některé digitální funkce systému iRobot OS budou fungovat pouze s roboty chytrým mapováním Imprint®, jako je Roomba i7/i7+, Roomba s9/s9+, robotickými vysavači Roomba j7/j7+ a robotickými mopy Braava jet m6.

O společnosti Certus Mercatus

Certus Mercatus je prodejní a distribuční společnost s přesahem do vývoje a výroby se silným evropským zázemím. Název společnosti Certus Mercatus, s.r.o. pochází z latiny a znamená „jistý obchod“. Od roku 2006 se zabývá distribucí produktů s vysokou přidanou hodnotou v segmentu elektroniky napříč regionem CEE. Jako exkluzivní distributor společnosti iRobot zavedl novou kategorii domácích robotů a proměnil tím celý segment domácího úklidu už na osmi evropských trzích.

O společnosti iRobot

Společnost iRobot, přední světová společnost zabývající se výrobou spotřebních robotů, navrhuje a vyrábí nejpromyšlenější roboty na světě a inteligentní inovace pro domácnost, které zlepšují život. iRobot vytvořil kategorii domácích úklidových robotů uvedením svého robotického vysavače Roomba® v roce 2002. Dnes je iRobot globální společností, která prodala více než 40 milionů robotů po celém světě. Portfolio produktů iRobot obsahuje patentované technologie a pokročilé koncepty v oblasti úklidu, mapování a navigace. S využitím tohoto portfolia pracují inženýři společnosti iRobot na vybudování ekosystému robotů a zařízení pro inteligentní domácnost, který spotřebitelům pomůže zpříjemnit jejich domovy, snadnější údržbu a zdravější místo k životu. Další informace o společnosti iRobot naleznete na adrese www.irobot.com

Konference iRobot